Изборник Затворити

Одржана трибина „Какву храну једемо?“

Поводом Светског дана хране, који се сваке године обележава 16. октобра, професори Прехрамбено-шумарске и хемијске школе реализовали су још једну Трибину о храни „Какву храну једемо?“ у просторијама ГУ, Сремска Митровица. Трибина је организована у циљу подизања свести о значају правилне исхране. Директор школе, Небојша Огњеновић, отворио је трибину и пожелео добродошлицу гостима.

Трибини су, поред ученика и професора наше школе, присуствовали и ученици и професори ОШ „Бошко Палковљевић-Пинки“.

На овај начин, професори наше школе покушали су да реше недоумице које сви имамо, а тичу се исхране. О овој, за већину људи данас, интересантној и веома поучној теми, говорили су:

Жељка Малбашић – „Кондиторски производи“

Милана Лукић – „Воће и поврће“

Биљана Ковачевић – „Маст или уље? Маргарин или путер?“

Маријана Артуков – „Суплементи у храни“

Милица Јелић – „Функционална храна“

Кроз поменуте теме, професори су покушали да објасне зашто је важно унети неке намирнице и која је њихова есенцијална вредност.