Изборник Затворити

Екстерни семинар – „Водич за васпитаче-Породица у вртлогу дроге“

Дрога је у 21. веку реалност која плаши све нас одрасле због чега је овај семинар на тему „Водич за васпитаче-Породица у вртлогу дроге“ одржан 02.11.2018. године у нашој школи од велике важности за професоре који раде са младима у периоду када су млади изложени бројним искушењима. Професори, као и сви запослени у школи, брину о безбедности ученика наше школе због чега је велики број професора присуствовао овом семинару и упознао се са још неким начинима борбе против ове опасности и како помоћи адолесцентима да схвате да се дилеме и несигурности које њихове године носе и само одрастање и препреке које морају превазићи да би постали зреле личности не решавају дрогом.

На овом семинару кроз бројне примере упознали смо се са проблемима са којима се млади данас суочавају, психоактивним супстанцама које су им нажалост доступне, како препознати знаке и симптоме употребе психоактивних супстанци и шта можемо да учинимо ако их приметимо. Последице употреба психоактивних супстаници су бројне, а најважнију улогу у борби са овом болести зависности има породица, при чему школа пружа сву неопходну помоћ и подршку. Најважнији задатак школе јесте у области превенције и наравно, пружању помоћи родитељима.

Семинар је одржан од стране стручњака, психолога Недељка Јовића из Београда, аутора и реализатора овог акредитованог семинара.