Изборник Затворити

Окренути ка будућности

Ученици наше школе, образовног профила техничар за обликовање намештаја и ентеријера, у пратњи професора посетили су и ове године 56. међународни сајам намештаја  у Београду и том приликом посетили и Шумарски факултет као и фирму „Топтек“.

На Међународном сајму намештаја ученици су се упознали са дрвна индустрија – од фазе примарне прераде дрвета до израде финалних производа. У „делокруг“ ове манифестације спада и уређење ентеријера, као и промоција производа свих пратећих индустрија – произвођача најразличитијих репроматеријала и машина које се користе у производњи намештаја.

Приликом посете Шумарског факултета ученици су се упознали са професорима,  просторијама на факултету, лабораторијама и експонатима које су дизајнирали студенти са професорима, што је посебно одушевило наше ученике. Професори Небојша Тодоровић и Јелена Матић дочекали су представнике наше школе са ученицима и упознали их са радом факултета, условима за упис и могућностима за примену стеченог знања. Проф. Јелена Матић свим ученицима поклонила је своју књигу „Пројектовање намештаја и производа од дрвета“ где се налазе и фотографије наших ученика, учесника на радионици реализованој у мају. На факултету су били пријатно изненађени и бројем наших ђака и њиховим интересовањем за струку. Зато смо се договорили да наши ученици буду гости и учесници радионице на Гочу. Након тога посетили су и фирму „Топтек“, која је заступник најбољих ЦНЦ машина италијанске фирме „Biesse“ и упознали се са радом ЦНЦ машина.

Свака оваква посета је корисно искуство за наше ученике, а и професоре. Упознали смо се са бројним представницима фирми, професорима са факултета, људима из струке чиме се повећава шанса наше школе за сарадњу и повезивање ученика са послодавцима као и професорима у циљу њиховог каријерног вођења и информисања.