Изборник Затворити

Превенција наркоманије у школама

Сигурност ученика и квалитет њиховог живота је брига свих нас који са децом имамо контакт. Зато се у нашој школи сваке године реализују предавања о опасностима од свих врста зависности, а пре свега наркоманије. Ове године у сарадњи са стручним тимом формираним на нивоу локалне самоуправе одржано је предавање на тему „Превенција наркоманије у школама“ . Предавање је било намењено како ученицима, тако и професорима и родитељима наших ученика.

Проблем је велики, и само заједнички, уједињеним снагама га можемо решити. Зато су и организатори предавања ујединили снаге и стручност да нам помогну, објасне, упозоре и саветују како поступати у борби са овим проблемом.

Стручни тим чинили су предстаници МУП-а, Дома здравља, Центра за социјални рад, психолога, педагога, професора и др. који су свако са свог аспекта, али усмерени ка истом циљу, ставили на располагање своје знање и искуство како би се невоља избегла или да би се решила са што мање последица по дете и породицу, али и школу. Школа је део њиховог живота па делимо сличне одговорности и обавезе према младима.