Изборник Затворити

Фестивал науке у Београду

Ученици наше школе у пратњи професора, као и претходних година, посетили су Фестивал науке у Београду под називом „Земља Будућности“.

Фестивала науке афирмише познате и промовише неафирмисане научнике са домаћих и страних простора, подстиче интересовање за науку врло једноставном демонстрацијом чињенице колико је она сама по себи интересантна, инспиративна и забавна.

Циљ ове посете је да се ученицима на најлепши и најприступачнији начин приближи наука, а посебан акценат је дат на очување здраве животне средине. Све поставке су имале за циљ да укажу на ограничене природне ресурсе пијаће воде, фосилних горива. Постављало се питање како на прави начин искористити ограничене природне ресурсе  и као усмерити технологију тако да буде у служби наше планете. Многи пројекти на фестивалу указивали су на то шта може да уради појединац, а шта сви ми када удружимо снаге. Већи део поставки показивао је начине за пречишћавање отпадних вода, затим како градити зелене куће које би користиле максимум природних алтернативних извора енергије, као и њихову рециклажу.

После успешне посете Фестивалу науке ученици и професори су осетили и мало празничне атмосфере у новогодишње окићеном тржном центру Ушће.