Изборник Затворити

Прославили смо Дан школе

Протекла недеља у нашој школи била је препуна разних активности које смо организовали поводом обележавања Дана школе. Иако је 22. април односно Дан планете Земље, датум када и ми прослављамо Дан школе, ове године морао је бити померен због распуста.

Почетак недеље био је пропраћен спортским активностима. Професори физичког васпитања организовали су турнире у фудбалу и одбојци, а екипе су формирали ђаци Медицинске школе „Драгиња Никшић“, Економске школе „9. Мај“, Гимназије, и наравно, наше школе. Нисмо заборавили ни старе игре па су се тако ученици такмичили и у надвлачењу конопца. Као и увек, победа је била на другом месту јер је прво место заузело дружење и позитивна атмосфера.

Наредног дана врата наше школе била су широм отворена како за будуће средњошколце, тако и за најмлађе ђаке ОШ „Бошко Палковљевић Пинки“. Осмаци су могли да се информишу о смеровима које наша школа нуди, да се упознају са професорима и можда будућим занимањима. Такође, и малишани из наше суседне школе обишли су кабинете, чули неке занимљивости и гледали експерименте које су изводили наши ђаци са професорима.

Након тога, сви заједно смо могли да погледамо изложбу о Сирмијуму и седам римских царева, као и перформанс који је припремила историјска секција. Предмети и ношња тог времена верно су приказани и представљени, а могли смо да чујемо и разне занимљивости везане за живот царева у Сирмијуму.

Последњег дана обележавања Дана школе, имали смо приредбу којој су присуствовали многобројни гости, ученици и професори. Након обраћања и поздравног говора директорице школе, Биљане Ковачевић, почео је програм. Деца су уз музичку пратњу певала и рецитовала стихове наших највећих песника. На крају је све завршено велики аплаузом као најбољом наградом за њихов труд и рад.

Након једне испуњене недеље, ученици су отишли на заслужени распуст.