Изборник Затворити

Наше талентоване спортисткиње

Иако је спорт неопходан за здрав начин живота, некада представља разоноду и начин развијања разних способности и такмичарског духа, али и учење кроз тимски рад. Да је то заиста тако, потврдиле су нам и ученице наше школе које се успешно баве спортом од детињства.

Јована Мирчетић и Александра Никић, ученице прве године смера прехрамбени техничар, баве се спортом и учествују на разним такмичењима.

Јована неколико година тренира савате бокс у Руми. До сада је освојила шест медаља, три златне, две сребрне и једну бронзану. На последње одржаном такмичењу, Државном првенству, освојила је прво место и тако ушла у тим репрезентације Србије за младе јуниоре. Ипак, најдража медаља коју је освојила је сребрна медаља са њеног првог такмичења. Како се ближи Светско првенство за јуниоре у Мађарској, Јована вредно ради и нада се добром пласману.

Александра је члан фитнес и гимнастичарског клуба „Стар“ из Сремске Митровице од најранијег детињства. Када је имала десет година постала је члан репрезентације Србије. Учествовала је на бројним такмичењима, али најзначајније јој је освојено четврто место на Европском првенству. Поред такмичења, Александра са другарицама из клуба учествује на утакмицама КК Мега Бемакс, када индивидуално или групно у току пауза изводе кореографије које су састављене из акробатике, плеса и скокова.

Нашим вредним и талентованим ученицама желимо много успеха на свим будућим такмичењима.