Изборник Затворити

Додела награда „За чистије и зеленије школе у Војводини“

Наша школа награђена ушла у групу награђених васпитно-образовних установа за школску 2018/2019 годину, што значи да смо били најуспешнији у својој категорији (Средње школе) у оквиру Програма „За чистије и зеленије школе у Војводини“.

Свечана додела награда одржана је 5. јуна у Сремским Карловцима чему су присуствовали и ученици наше школе, чланови Еко патроле и Секције за заштиту животне средине у пратњи Биљане Ковачевић, директор школе, Маријана Артуков, координатор пројекта и Сања Беднар, педагог школе.

Реч је о програму Покрајинске владе, који се реализује десет година, с циљем да се подигне свест и лична одговорност за своју околину током школовања.

Наша школа укључена је у овај програм од самог почетка и поносни смо што смо део ове приче. Кроз овај програм развија се еколошка свест младих, а и целог друштва, уче се праве вредности и младим нараштајима шаље се  порука на који начин треба да се односимо према животној средини.

Како је 5. јун Светски дан животне средине, искористили смо прилику да скренемо пажњу јавности на бројне еколошке проблеме и потребу очувања животне средине, а у повратку уживамо смо и у природи и на тај начин обележили овај значајан датум.