Изборник Затворити

Посета Сајму пољопривреде „Агросирм“ у Сремској Митровици

Током протеклог викенда одржан је Сајам пољопривреде „Агросирм“ у Сремској Митровици на Хиподрому. Ученици смера пољопривредни техничар, у пратњи проф. Сање Плавшић и Татјане Пашић, посетили су Сајам и том приликом могли да виде и чују новине из пољопривредне струке.

На другом по реду одржаном Сајму у нашем граду приказане су и пољопривредне машине произведене у КПЗ-у, приколице, дрљаче, фелне, дизалице. Организатори пољопривредног сајма су КПЗ, Регионална привредна комора Сремског округа и град Сремска Митровица.

Уважавајући интересе привреде и привредника, а узимајући у обзир привредну структуру и велико учешће пољопривреде у њој, идеја и циљ организовања једног оваквог догађаја јесте да се на једном месту представи све оно што може да интересује нашег пољопривредника, од механизације, прикључних машина, семенске робе, сточне хране, садног материјала, до нових технолошких решења која поједностављују и чине економичнијом пољопривредну производњу. У пољопривредном делу Сајма приказан је рад моторних тестера, тримера, атомизера, сечки за огранке, прскалица, ролбалера и друге механизације.

У другом сегменту Сајма представљено је нешто чиме се Срем поноси – гастрономска понуда. Бројни излагачи пољопривредно-прехрамбених производа, произвођачи сухомеснатих производа, козјег и крављег сира, зимнице, ракије, вина, као и етно домаћинства и произвођачи занатских производа – рукотворине, сувенири, домаћа радиност. У оквиру гастро блока представљена и „Корпа сремских традиционалних производа“.