Изборник Затворити

Ауто угаси, природу спаси!

Ученици Прехрамбено-шумарске и хемијске школе, као и прошл године, у сарадњи са Канцеларијом за младе обележили су 22. септембар- Међународни дан без аутомобила.

Наша школа последњих година посебну пажњу посвећују еколошком образовању и васпитању па је тако и данас обележила овај значајан еколошки датум који се већ дуги низ година обележава у многим градовима. Чланови секције за заштитиу животне средине и чланови Еко патроле припремили су флајере и плакате које су на данашњи дан делили грађанима и лепили по граду како би подсетили грађане на важност очувања животне средине.

Обележавање Међународног дана без аутомобила има за циљ подизање свести јавности о опасности од превеликог загађења животне околине, указивање на све озбиљније климатске проблеме и све већу штету коју правимо озонском омотачу, као и промовисање еколошког и здравог начина живота.

Како је реч је о дану током ког бисмо требали да обавимо све обавезе и задатке, без употребе аутомобила, односно пешице, вожњом бицикала, тротинета и осталим немоторизованим превозним средствима, наши ученици и професори обележили су овај дан пешачењем и вожњом бицикала, а придружили су им се и ученици из других школа.  Рута којом су се возили је од школе улицом Светог Димитрија, затим Масариковом и Змај Јовином, па поново до школе.