Још једна Трибина о храни одржана је у просторијама ГУ Сремска Митровица. Трибина је организована поводом Светског дана хране који се сваке године обележава 16. октобра, а реализовали су је професори наше школе у сарадњи са Градском управом за образовање.
Као и претходних година, и овог пута су професори, кроз неколико значајних и актуелних тема, објаснили значај правилне и квалитетне исхране свим присутним основцима и средњошколцима. Како се овогодишња трибина односила се на безбедну и квалитетну исхрану, предавачи су говорили о следећим темама:
Жељка Малбашић – „Безбедна храна“
Биљана Ковачевић – „Адитиви у храни“
Маријана Артуков – „ГМО храна“
Милица Јелић – „Органска храна“
Ученици и присутни гости могли су да сазнају како се контролише храна, који микроорганизми су штетни, шта су адитиви и колико утичу на организам човека. Такође, објашњен је утицај ГМО хране и колики значај има органска храна.