Изборник Затворити

Одржан квиз „Колико познајем свој град Сремску Митровицу?“

У оквиру манифестације „Новембарски дани“ која се сваке године одржава у нашем граду у нашој школи је одржан квиз „Колико познајем свој град Сремску Митровицу?“. У месецу новембру у Сремској Митровици у току њене дуге и бурне историје, одиграо се низ догађаја од судбинског значаја за град. Због тога се у граду у току овог месеца организује низ културних, спортских, и других манифестација.

Организатори квиза, педагог Сања Беднар и проф. историје Маријана Живковић Дутчак, припремиле су питања која су се односила на догађаје из историје нашег града, на одређена места, споменике културе и грађевине од јавног значаја. Квиз се састојао из два дела. У првом делу, ученици су одговарали на десет питања бирањем једног од понуђених одговора, а у другом делу су морали више да се потруде и своје одговоре напишу на папиру. Упоредо са одговарањем на питања, отварао се један део фотографије-слагалице, која је била наградно питање које је носило највише бодова.

Такмичила су се четири тима: екипа Медицинске школе „Драгиња Никшић“, екипа Економске школе „9. Мај“, екипа Техничке школе „Никола Тесла“ као и екипа наше, Прехрамбено-шумарске и хемијске школе. Жири су чинили Татјана Јесретић из Завода за заштиту споменика културе, проф. историје Дарко Тур и Маријана Живковић Дутчак.

Екипа Техничке школе „Никола Тесла“ је освојила прво место, екипа Економске школе „9. Мај“ друго место, а екипа Медицинске школе „Драгиња Никшић“ треће место. Сви учесници су награђени похвалницама и симболичним поклонима. Приликом давања одговора, сви ученици су показали велико знање, а оно што нису знали, научили су током квиза. Најбитнија је то што смо се сви лепо дружили и забавили, и што је све време атмосфера била изузетно позитивна.