Изборник Затворити

Квиз знања I LOVE ENGLISH

У оквиру активности секције за енглески језик, у петак 05.05. 2017. одржан је квиз знања под називом I LOVE ENGLISH. Ученици су се такмичили у познавању граматике енглеског језика, али и традиције и културе енглеског народа.

Учење страног језика се не може одвојити од учења обичаја, веровања и размишљања народа чији језик учимо. Граматичка правила су битна, али ‘fish and chips’ не можемо прескочити 🙂 , као ни чувени аутобус на спрат ‘double-decker’. Тема културе је битан део језика и управо то су наши ученици на овом такмичењу и показали.

Поред сталних чланова секције, у квизу су учествовали сви који су желели да покажу и провере своје знање. Такмичило се 13 ученика, подељених у 4 екипе. После 40 питања и одговора, две екипе су постигле изједначен резултат. Победу је на крају однео тим који су чинили Жељка Познановић, Вукашин Рајлић (одељење Д12) и Јонуз Адровић (одељење Д22). У тиму који је освојио друго место такмичили су се Предраг Вељовић, Живан Крстановић (Ц23), Владимир Мишчевић И Живан Ракић (Ц12). Преостале две екипе чинили су Михаило Гвока, Митар Катафај (Ц22), Мартин Поволни (Ц23) и Лука Стрижак, Вук Весић (Ц32), Мићо Неранџић (Ц13).

Такмичење су организовали и реализовали професори енглеског језика Ана Атанацковић и Јелена Станковић, уз подршку чланова Стручног већа.

Честитамо победницима, и свим ученицима који су поред знања показали изузетан такмичарски дух и како изгледа прави тимски рад!