Изборник Затворити

Светски дан хране!

Наше је право да се хранимо здраво

 

Поводом Светског дана хране који се обележава 16.10. у Прехрамбено-шумарској и хемијској школи одржана је радионица под називом „Наше је право да се хранимо здраво“. Колико је важна правилна исхрана  за развој и раст деце показали су нам ученици и професори из прехрамбене струке.

Прехрамбени техничари су приказали своја знања стицана током школовања и као резултат тога настала је радионица која за циљ има промоцију здраве исхране. Ученици осмих разреда основних школа из Сремске Митровице и Лаћарка су са собом понела нова сазнања о избору намирница, о томе шта је правилна исхрана,  као и количини хране која им је потребна на дневном нивоу.

Усвајање здравих навика у исхрани много је лакше уколико су представљене на креативан и оригиналан начин. „Прехрамбенци“ су се потрудили да то остваре кроз занимљиве радионице. Након кратке презентације, ученици су, уз прегршт нових информација,  с лакоћом могли да ураде радне задатке постављене пред њих.

Изведен је и хумористични скеч  „Шта ћемо данас јести“ где се, за ручком, у дому једне просечне породице  води разговор на тему исхране.

Поред корисних информација и добре забаве, ђаци су могли са собом да понесу и  здраву ужину припремљену од стране Прехрамбене школе.