Изборник Затворити

Обележавање Светског дана хране

И ове године у нашој школи је одржана радионица посвећена Светском дану хране који се  обележава 16. октобра.

 

Радионицом под називом „Наше је право да се хранимо здраво“ прехрамбена секција са активом прехрамбене струке истакли су значај стицања здравих навика  у исхрани.

 

Радионицу су организовале професорице прехрамбене струке заједно са ученицама друге, треће и четврте године образовног профила прехрамбени техничар: Милана Цвикић, Нина Томић, Анамарија Радошевић, Слађана Дивљак, Нина Сувајац, Наташа Пејић и Јована Мачковић. 

 

Наши гости били су ученици и наставници  основних школа са подручја града Сремске Митровице (Јован Јовановић Змај, Јован Поповић, Свети Сава и Бошко Палковљевић Пинки), основнa школa Трива Витасовић Лебарник из Лаћарка и Добросав Радосављевић Народ из Мачванске Митровице .  

 

Сликовитом презентацијом  представљени  су основни проблеми у Свету када је реч о храни,  истакнут је значај правилног опхођења према храни  и основни принципи  здраве исхране.  Затим је кроз дискусију  и различите занимљиве  активности сваки учесник  радионице  имао прилику да искаже своја сазнања  и да да лични допринос промовисању правилне исхране.