Изборник Затворити

Обележавање Новембарских дана

Поводом „Новембарских дана ,” у циљу обележавања Дана града, у нашој школи организоване су радионице „Мали микробиолози“ за малишане предшколских група из три објекта Предшколске установе „Пчелица“ из Сремске Митровице.

Предшколци и њихови васпитачи из објеката „Бубамара“ (Матије Хуђи), „Лане“ (из Мачванске Митровице) и „Маја“ (Деканске баште) су се упознали са чудесним светом организама који су присутни свуда око нас ,али су невидљиви голим оком.

Ми, одрасли, стално причамо о тим сићушним организмима, па смо малишанима кроз радионице успели да омогућимо да накратко завире у овај свет и да науче да нису сви  микроорганизми наши непријатељи.

На почетку радионице предшколцима је пуштен цртани филм „Супер бактерија“, а затим су кроз низ активности, разговора, малих такмичења, гледања кроз микроскоп, научили да су микроорганизми свуда око нас и у нама, да смо на многе отпорни, да велики број служи за добијање производа које користимо у исхрани…

Такође су научили који микроорганизми су лоши и шта треба да урадимо како бисмо их спречили да нас разболе.

Посматрањем кроз микроскоп могли су да виде како ова сићушна бића уствари изгледају, своја видна поља су нацртали, а цртежи су остали као успомена на ово дивно дружење и да красе наш кабинет за микробиологију.

Радионице је водила професорица Милица Јелић, уз помоћ професорица  Биљане Вученовић и Иване Ковачевић .

Сви малишани су добили заслужене медаље са њиховим именом, а из наше школе су отишли пуни утисака уз обећање да ћемо се поново дружити.