Изборник Затворити

ШУМАРСКИ ВИШЕБОЈ

Као и протеклих године и ове године смо, на радост свих, организовали Шумарски вишебој за ученике основних школа са територије Сремске Митровице. Било је пријављено девет екипа, од чега чак две из Вишњићева и Моровића. Ученици су се такмичили у разним дисциплинама попут укуцавања ексера, скакања у џаковима, савладавање разних препрека… Спортски дух и навијање ни овај пут нису изостали на терену.

Шумарски вишебој је успешно организован 26. априла 2023, у склопу недеље обележавања Дана школе. Организован је у сарадњи са „Шумским газдинством“ Београд, Шумска управа Земун, професора стручхог већа шумарске струке и професора физичког васпитања наше школе. Школе које су учествовале су следеће:

ОШ „Трива Витасовић Лебарник“ Лаћарак

ОШ „Свети Сава“ С.Митровица

ОШ „Јован Поповић“ С.Митровица

ОШ „Јован Јовановић Змај“ С.Митровица

ОШ „Бошко Палковљевић Пинки“ С.Митровица

ОШ „Филип Вишњић“ Моровић

ОШ „Добросав Радосављевић Народ“ М.Митровица

ОШ „Бранко Радичевић“ Кузмин

 

Победу је однела екипа ОШ „Бошко Палковљевић Пинки“, друго место је освојила ОШ „Јован Јовановић Змај“, а треће ОШ „Трива Витасовић Лебарник“.

 

Након завршетка Шумарског вишебоја присутнима је презентовано соколарство у Србији. Тим поводом наш гост је био председник соколара Србије Марко Маравић који је причао о овој птици и показао је присутнима.