Изборник Затворити

ДАН ШКОЛЕ И ДАН ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ 22.АПРИЛ

Поводом обележавања Дана школе – Дана планете Земље имали смо низ активности у претходној недељи. Дружили смо се са школарцима из наших основних школа, са факултетима, али и са нашим ученицима и запосленима.

Почетак активности је обележио Дан отворених врата 15.априла за факултете и више школе са којима годинама имамо успешну сарадњу на обострано задовољство. Овом приликом им се захваљујемо и надамо се новој сарадњи.

Након каријерног дана, у уторак и среду смо организовали низ радионица, презентација и вежби у реализацији наших стручних већа за ученике осмог разреда са територије Града Сремска Митровица. Уједно смо презентовали три нова смера за упис за школску 2024/2025. годину, а то су: прехрамбено-биотехнолошки техничар, техничар за пејзажну архитектуру и фризер и наша три стална смера: месар, шумарски техничар и техничар за обликовање намештаја и ентеријера.

У среду 17.априла смо организовали једно лепо дружење и песничко вече са нашим песницима из Београда које је окупило  бројне љубитеље књижевности. На вечери су своје стихове представили: Добривоје Галић, Гордана Узелац, Драгица Радојевић и Бранко Станковић, али и ученици Матија и Матеја Мирковић.

Четвртак је према традицији био резервисан за Шумарски полигон спретности намењен екипама из наших основних школа. Такође, сваке године нам две екипе стигну из основне школе из Моровића те им се овом приликом захваљујемо што су део наших активности. Петак је био посвећен такмичењу у пикаду за запослене, који је посебно заинтересовао женске чланове колектива.

У понедељак 22.априла 2024. смо пригодном свечаношћу и након тога закуском и прославом обележили Дан школе којије уједно и Дан планете Земље и на тај начин заокружили и привели крају школске активности овим поводом.

Хвала свима који су учествовали, колегама и ученицима и хвала свим гостима који су се одазвали на наше активности, до наредног дружења, срећно!