Изборник Затворити

Предузетништво је много више

Ученици завршних разреда наше школе у периоду од  27. – 29. септембра 2019. године били су учесници семинара под називом  „Финансијска писменост и развој предузетничких вештина младих“ одржаном у Сремским Карловцима. Семинар је део пројектник активности које у оквиру пројекта „Предузетништво је много више“ реализује Хуманитарно Удружење „Пријатељи“ из Сремске Митровице.
Пројекат је финансиран од стране Министарства омладине и спорта Републике Србије у оквиру Конкурса за стимулисање различитих облика запошљавања, самозапошљавања и предузетништва

Циљ обуке је био да младима омогући  развој личних атрибута и вештина који чине основу предузетничког духа и понашања (креативност, смисао за иницијативу, ризиковање, самосталност, самопоуздање, вођство, тимски дух, итд.), подизање свести ученика о самозапошљавању и предузетништву као могућим опцијама за каријеру, рад на конкретним предузетничким пројектима и активностима, обезбеђивање посебних пословних вештина и знања о томе како основати предузеће и успешно га водити.

Учесницима је био обезбеђен бесплатан превоз, смештај, исхрана, кафе паузе, пратећи материјал. Обуком су учесници стекли неопходне вештине за комуникацију са вршњацима и знања о развијању предузетничког духа и финасијке писмености код младих. Након обуке учесници ће добити сертификате вршњачких едукатора.

Овим путем захваљујемо се организаторима и едукаторима на лепом и корисном искуству.